Top
Hyundai IONIQ Electric

Hyundai IONIQ Electric

Zero emissie, dus 100 % schoon

Stel samen

v.a. €33.995,-
Bekijk alle prijzen
v.a. €471,- / mnd
Private Lease
A 4%Bijtelling

Highlights

Bereikbaar en efficiënt
en met slechts 4 % bijtelling

Met de Hyundai IONIQ Electric rijd je – helemaal elektrisch – op een volle batterij tot wel
280 kilometer ver. Zonder uitstoot! De batterij kun je met een snellader in een halfuur tijd tot
80 procent opladen. Je kunt hem ook thuis opladen via een stopcontact. De Hyundai IONIQ Electric valt voor zakelijk rijders in de gunstige 4 procent bijtellingscategorie en is als een van de weinige EV’s direct leverbaar.

Coming soon

De vernieuwde Hyundai IONIQ Electric

 • Krachtiger accupakket van 38,3 kWh voor nog meer kilometers elektrisch rijplezier
 • Nieuwe designdetails voor een nog modernere uitstraling
 • Verbeterde connectiviteit, inclusief handige mobiele app voor het op afstand bedienen van diverse functies van de auto
 • Veiligheidssysteem eCall voor het automatisch inschakelen van hulpdiensten bij een ongeluk
Houd me op de hoogte

Reviews

Gewoon opwindend

De Hyundai IONIQ Electric combineert de beste aerodynamica van zijn klasse met een slimme aandrijflijn
en gebruiksvriendelijke oplaadmogelijkheden. Deze elektrisch aangedreven auto inspireert.

* De Hyundai IONIQ Electric rijdt volledig emissievrij.

Beschermd

De Hyundai IONIQ is voorzien van een uitgebreide reeks actieve en passieve veiligheidssystemen die de inzittenden beschermen.

Getest

De Hyundai IONIQ voldoet aan alle Europese veiligheidseisen. Onlangs heeft hij in de crashtest van Euro NCAP de hoogst mogelijke waardering van vijf sterren gekregen.

Vormgegeven door de wind

De IONIQ verenigt geweldig modern design met de beste aerodynamische prestaties.

Vorm en functie
LED-verlichting
LED-dagrijverlichting
Vorm en functie

De dynamisch vormgegeven koplampen zijn geïntegreerd in de voorbumper met de gesloten grille. Achter het Hyundai-logo bevindt zich de sensor voor de Advanced Smart Cruise Control (ASCC). De rand onderaan de bumper is onderscheidend koperkleurig.

LED-verlichting

De LED-verlichting verbetert ’s nachts het zicht door een verbeterde lichtbundel. Een bijeffect is het lagere stroomverbruik in de auto.

UIT AAN
LED-dagrijverlichting

De C-vormige dagrijverlichting en de wielluchtroosters zijn geïntegreerd in het design van de auto voor een dynamische uitstraling en een verbetering van de luchtstroom.

Energiebesparende wielen
Zeer efficient silhouet
Oplaadaansluiting
Energiebesparende wielen

De 16-inch lichtmetalen velgen met banden met ultralage rolweerstand zijn speciaal voor de Hyundai IONIQ Electric ontworpen.

Zeer efficient silhouet

De Hyundai IONIQ kenmerkt zich door zijn pure design, van neus tot achterzijde. De coupé-achtige lijn van het dak loopt vloeiend over in de achterspoiler. Met als resultaat een sportief en tegelijkertijd aerodynamisch uiterlijk.

Oplaadaansluiting

De aansluitingen voor AC-/DC-laden zitten achter ‘de tankklep’. De combo type twee-aansluiting is geschikt voor AC 6,6 kWh/DC tot 100 kW.

Achterlichtunits
Integriteit in design
Achterlichtunits

De LED-verlichting is geïntegreerd in het achterruitontwerp. Het benadrukt de breedte van de auto en geeft een sportief karakter.

UIT AAN
Integriteit in design

De harmonieuze combinatie van de achterspoiler, de lage achterruit, de achterlichtunits, het contrasterende accent in de bumper en de koperkleurige signatuur aan de onderzijde tonen de integriteit van het design van de IONIQ.

Gewoon puur. Puur simpel

Het interieur van de IONIQ Electric kenmerkt zich door puur design, met koperkleurige of witte interieuraccenten (afhankelijk van de gekozen exterieurkleur).

Kleur bekleding
 • Copper
  • Stof
  • Leder
 • White
  • Stof
  • Leder
Bekledingsstoffen
Duurzame materialen

De innovatieve toepassing van milieuvriendelijke bekledingsmaterialen in het interieur – deur- en hemelbekleding en tapijt – benadrukken dat de Hyundai IONIQ Electric een duurzaam gebouwde elektrisch aangedreven auto is.

Designaccenten in interieur

De designelementen met koperkleurige of witte accenten (afhankelijk van de gekozen carrosseriekleur) zorgen voor een sportieve uitstraling.

Altijd verbonden

De Hyundai IONIQ is altijd verbonden met de buitenwereld. Hij is uitgerust met state-of-the-art connectiviteitsdiensten zoals Android Auto en Apple CarPlay, maar ook met LIVE Services.

Afgevlakt stuurwiel

Het afgevlakte stuurwiel met chroomkleurige accenten geeft de IONIQ Electric een sportief karakter.

Ruim opbergvak

Tussen de middenconsole en het dashboard bevindt zich een opbergvak van 3 liter inhoud om allerhande spullen veilig in op te bergen.

Middenconsole

Wissel met slechts een druk op de knop tussen vooruitrijden of juist achteruit, kies uit de rijmodi ECO, NORMAL en SPORT of schakel de elektronische parkeerrem in. Al deze functies zitten onder handbereik in de middenconsole.

Instrumentarium

Het brede kleurenscherm geeft een variëteit aan rij-informatie zoals snelheid, verbruik, energiestromen en meer.

Connectiviteitsystemen

Apple CarPlay en Android Auto zijn geïntegreerd in het multimedia-navigatiesysteem van de Hyundai IONIQ.

Draadloos opladen

Optioneel beschikt de Hyundai IONIQ over draadloos opladen. Dit systeem is geschikt voor smartphones die inductieladen toelaten.

Prestaties

De nauwkeurig op elkaar afgestemde componenten van de elektrische aandrijflijn zorgen voor een
uitstekend rijgedrag en een actieradius die groot genoeg is voor het gebruik van alledag.

Elektrische aandrijflijn

De IONIQ Electric combineert de vermogensdichtheid van een compacte, oplaadbare, lichtgewicht lithium-ion-polymeerbatterij met een krachtige elektromotor en een efficiënte overbrenging.Elektromotor

De krachtige elektromotor levert 88 kW (120 pk) en een maximumkoppel van 295 Nm.

Batterij-conditionering

Het geïntegreerde verwarmingssysteem brengt de batterij op de ideale temperatuur voor efficiënt opladen en voor een maximale actieradius onder koude omstandigheden.
Lithium-ion-
polymeerbatterij

De hoge vermogensdichtheid van de krachtige batterij zorgt voor betere prestaties en een grotere actieradius. De batterij is laag in de bodem geplaatst voor een optimale wegligging.

Shift-by-wire

Intelligent geplaatste knoppen op de middenconsole maken de elektronische bediening van de belangrijkste rijfuncties uiterst eenvoudig.


Elektriciteitsverbruik
Regeneratief remmen
Batterij
capaciteit
28 kWh
Regeneratief remsysteem
Elektromotor -> Batterij

Bij vaart minderen (door te remmen of zonder gas geven van een helling af te rijden) fungeert de elektromotor als generator en zet de bewegingsenergie om in elektrische energie. Die wordt opgeslagen in de batterij.

Meer info?
Beweeg de cursor!
Drie rijmodi: eco, normal en sport

De normale rijmodus (NORMAL) wordt aangevuld door de ECO-modus, die de efficiency maximaliseert, en de SPORT-modus, die zorgt voor 30 Nm extra koppel tot een maximum van 295 Nm.

Acceleratie

De krachtige elektromotor, met een maximumkoppel van 295 Nm, levert al vanaf stilstand optimale trekkracht, voor een indrukwekkende acceleratie, vooral bij lage snelheden.

Shift-by-wire

Switchen van vooruit- naar achteruitrijden of naar neutraal, en wisselen van rijmodus is eenvoudig dankzij de dicht bij elkaar geplaatste knoppen op de middenconsole.

Elektrische parkeerrem

De elektrische parkeerrem – met de handige Auto Hold-functie – is eenvoudig te gebruiken door de knop omhoog te trekken.

Intuïtieve eenvoud

Het dashboard van de Hyundai IONIQ Electric is het toonbeeld van eenvoud, ruimte en intuïtie.

Meer veiligheidsvoorzieningen,
voor superieure veiligheid

Het wegdek kan veranderen, maar de auto moet onder alle omstandigheden stabiel blijven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Lane Keep Warning System (LKWS)

  Camera’s op de auto houden de wegmarkeringen in de gaten en het systeem zorgt voor optische en geluidssignalen om de bestuurder te waarschuwen als de IONIQ Electric te dicht bij de streep komt en de rijstrook dreigt te verlaten zonder dat de richtingaanwijzer is ingeschakeld. Het systeem kan de auto ook autonoom in de rijstrook terugsturen.

 • Blind Spot Detection (BSD)

  Sensoren monitoren de omgeving naast en achter de auto. Bevinden zich voertuigen of objecten buiten het zicht van de buitenspiegels in de zogenoemde dode hoek, dan waarschuwt het systeem met knipperende lampjes in de buitenspiegels en het instrumentenpaneel. Bij het inschakelen van een richtingaanwijzer volgt tevens een akoestisch waarschuwing.

 • Autonomous Emergency Braking (AEB)

  Met behulp van een camera en een radarsysteem scant AEB de omgeving vóór de auto. Dreigt een aanrijding met een overstekende voetganger of een voorligger, dan geeft AEB eerst een waarschuwingssignaal. Blijft een reactie van de bestuurder uit, dan zal het systeem automatisch remmen, indien nodig met volle remkracht om een botsing te voorkomen of de gevolgen daarvan te minimaliseren.

 • Advanced Smart Cruise Control (ASCC)

  Dit systeem houdt de opgegeven snelheid aan en past dit zo nodig aan door middel van kleine remingrepen als de radar constateert dat de afstand tot een voorganger te klein wordt. De start&stop-functie brengt indien nodig de Hyundai IONIQ volledig tot stilstand en zal vervolgens de auto weer accelereren.

 • LKWS
 • BSD
 • AEB
 • ASCC
 • EINDE

Opladen

De batterij van de Hyundai Electric is op diverse manieren op te laden, thuis en onderweg.
Dus u kunt bij elke gelegenheid genieten van elektrisch aangedreven rijden.

Thuis

Standaard

De IONIQ Electric is voorzien van een zogenoemde In-Cable Control Box, waardoor thuis opladen aan een gewoon stopcontact een fluitje van een cent is. De laadtijd bedraagt ongeveer twaalf uur.

Wallbox

Een speciaal Wallbox-oplaadpunt voor thuis kan gefixeerd of mobiel zijn. Dat wordt geleverd met een aparte zekeringkast, buiten het circuit van het huis om. Het systeem gebruikt eenfase-wisselstroom en kan de batterij in 4 uur en 30 minuten volledig opladen.

Laadpakketten voor de IONIQ Electric

Onderweg

Openbaar oplaadpunt

De batterij van de Hyundai IONIQ Electric kan op alle openbare oplaadpunten met wisselstroom worden opgeladen. De oplaadtijd bedraagt ongeveer 4 uur en 30 minuten (32 Amp).

Snellaadstation (gelijkstroom)

Laden via een gelijkstroom-oplaadpunt is de snelste manier om de batterij van de IONIQ Electric op te laden. De laadtijd bij 50 kW is 30 minuten en bij 100 kW 23 minuten.

Locaties oplaadstations

Elke Hyundai IONIQ Electric is voorzien van het Advanced Navigation-systeem (AVN). Die voorziet in het points-of-interest-menu (POI) ook in de categorie Laadstations. Daarin vindt u het dichtstbijzijnde oplaadstation, het navigatiesysteem leidt u er vervolgens naartoe.

Garantie

Gemoedsrust is standaard. De Hyundai IONIQ Electric wordt geleverd met dezelfde veelomvattende garanties als alle andere Hyundai-personenauto’s. Plus een extra garantie op de krachtige batterij.

Vijf jaar garantie zonder kilometerbeperking

Hyundai biedt op de Hyundai IONIQ Electric vijf jaar garantie op de aandrijflijn, de besturing, de wielophanging en het remsysteem.

Batterijgarantie

Op de batterij van de IONIQ biedt Hyundai acht jaar / 200.000 km garantie.

Lokale subsidies

Elektrisch rijden is in enkele Nederlandse gemeenten nog aantrekkelijker dankzij verschillende lokale subsidies en regelingen voor elektrisch aangedreven voertuigen en oplaadpunten. Informeer voor de exacte regelingen bij uw gemeente of provincie of kijk op deze website voor actuele informatie.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte op maat aan!
stel samen Stel je model samen e-brochure E-brochure maken proefrit Proefrit maken acties Bekijk de acties offerte Offerte & inruil contact Neem contact op